18.9.2013

Ihania sokerikalloja ja vähän muutakin ompelua

Tilasin Käpyseltä ihanaa sokerikallo joustocollegea ajatuksena tehdä siitä kummitytölle joululahja ja ehkä jotain omallekin tytölle. Kummityttö kuitenkin pyysi minulta Monster High paitaa, johon ajattelin sokerikallojen sopivan. Niinpä kangas tulikin työnalle heti.

Ajattelin tehdä samistelupaidat sekä kummitytölle että omalleni. Oman tyttöni paidan tein ensin ja siinä ei mennyt kaikki ihan putkeen.
Paidasta tuli kyllä ihan hieno, joskin aplikointi olisi voinut olla reilusti ylempänä. Paitaa oli kuitenkin todella vaikea pukea päälle. Ajattelin että olen tehnyt liian pienet saumavarat, mutta sitten tajusin tehneeni maailman tyhmimmän virheen: Olin leikannut mustan collegen väärään langansuuntaan ja niin ollen kangas jousti pystysuunnassa.

Isomman tytön paita oli jo leikattu, joten kiireesti katsomaan etten vain ole sitäkin leikannut väärin. Onneksi en. Niinpä isomman paita tehtiin suunnitelman mukaan ja pienemmän paitaan yritin keksiä korjausideoita. Lopulta päädyin kuitenkin purkamaan koko paidan. Aplikaatiota en jaksanut tehdä uudelleen, niinpä ajattelin tehdä paidasta hiukan neitimäisemmän.

Tässä lopputulos johon olen oikein tyytyväinen.
Tässä vielä myös tuon isomman tytön Monster High paita. Toivottavasti tykkää paidasta.






Sain myös tilauksen tehdä kummitytölle paitoja joissa kaulus on sen verran korkea ettei  huppareiden vetoketju ota kurkkuun, mutta ei missään nimessä poolokaulusta. Näitä paitoja on muutama jo valmistunut mutta tässä yksi joka tuli kuvattua samalla kuin kuvasin oman tyttöni uuden heppapaidan. Aina on hyvä syy ommella uusia vaatteita, tämä paita ja pipo ommeltiin 1,5 vuotis neuvolakäyntiä varten. Paidan tein jollain peruspaidan kaavalla ja lisäsin tuon rypytetyn helman summissa. Paita on päällä ihana (vaikka itse sanonkin), mutta sovitus kuvia en saanut tuon ikiliikkujan kanssa onnistumaan. Jos onnistuu, niin lisäilen niitä myöhemmin.

Joskohan kohta taas ehtisi itsellekin jotain pientä ommella...


EDIT: Monster High paita ja heppapaita olivat kummitytölle erittäin mieluisa ja pääsi heti käyttöön :) ihanaa että joku arvostaa mun ompeluksia ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti